Splav Malého Dunaja

Slovo splav sa v DOBROdružstve začalo skloňovať ešte v apríli. Návrh prišiel od detí, organizáciu si vzala na starosti mama Adriana, a tak to vyzeralo, že okrem úspešnej akcie si užijeme aj kopec zábavy.

Posledný májový piatok sa mal Malý Dunaj stať miestom DOBROdružného splavu - cielom bolo (ako to vtipne podala Adriana) “dopádlovať, splaviť sa, či doplávať - ako sa kto bude cítiť” z časti v oblasti Novej Dedinky do časti Jelka.

Na samotný splav sa s napätím sledovala hlavne predpoveď počasia. Boli určité obavy z umrznutia účastníkov, ktoré plynuli hlavne z láskyplnej materskej starostlivosti a neznalosti (vodného) terénu. Nakoniec však zvíťazil dobrodružný duch nad praktickými výpočtami odhadovanej pocitovej teploty v šlapko-kraťasovom úbore pri +18°C. Prítomnosť mnohých otcov dodávala celej akcii pocit bezpečia a zvyšovala pocitovú teplotu rádovo o 5-10°C.

Loďky nám požičali priamo v Novej Dedinke v požičovní lodí SPLAVMA. Nájdete u nich rôzne lode: pre 2-5 osôb, či kombináciu 2 dospelí a 2-3 deti. Požičanie jednej lode vychádzalo na 20 Eur na deň, plus platí sa ešte doprava lodí z Jelky späť do Novej Dedinky (záleží od toho koľko lodí požičiate, pretože na jeden raz odvezie auto s vlekom 7-8 lodí).

Požičané loďky sa pospájali do stabilnejších katamaránov, jedlo a ostatné nevyhnutnosti sa uložili do plastových sudov a mohlo sa vyraziť.

Ako môžte vidieť z priložených fotografií, splav bol veľkým úspechom a deti v pondelok navrhli, aby sa rozhodne išlo znova - najlepšie rovno na ďalší piatok. Ideálne teda, aby sa piatkové výpravy presunuli na Malý Dunaj nadobro.

Nuž, uvidíme ako to dopadne, s istotou vieme, že tento piatok je v pláne Vodárenské múzeum, takže na ďalší splav si ešte chvíľku budeme musieť počkať.

Ďakujeme Adriane za organizáciu a ostatným za krásny deň!

Autorka fotografií: Lucia Santaiová

AFEE9700.JPG
XBZC0433.JPG
DVHY6735.JPG
DSAF2215.JPG
FZLJ2260.JPG
WYCB2618.JPG