Piatkový blog: DOBROdružný týždeň v Game

Po minulotýždňovej odmlke sa znova ozývame s našou pravidelnou rubrikou, ktorú zabezpečujú naši najstarší DOBROdruhovia – členovia Gamy. 

Pozornému čitateľovi určite neušlo, že sa nám tento týždeň podarilo presunúť piatok na sobotu, pretože piatok máme radi a chceme ho mať 2 krát do týždňa. Dúfam, že sa k nám pridáte a spoločnú piatkovú atmosféru si vychutnáte spolu s nami pri čítaní piatkového blogu od Jakuba.

Minulotýždňový piatkový blog máme v pláne Vám taktiež vynahradiť – zaradíme ho napríklad v stredu tak, aby ste mali ten príjemný piatkový pocit už v strede týždňa. 

Ale teraz už prehľad tohto týždňa v Game v podaní Jakuba.

Pondelok:

V pondelok sme sa všetci vrátili po víkende do školy. Mali sme prezentovať projekty lenže niektorí ho ešte nemali, tak ho prezentovali v iný deň. Ale tí čo ho mali, tak ho mohli odprezentovať a boli to títo: Adam s projektom o živote na Marse, Jakub s projektom o Výskume vesmíru súčasnosti, Lucka s projektom o vode vo vesmíre, Terezka s projektom o živote hviezd, Sára s projektom o typoch hviezd a súhvezdí a Dorotka s projektom o neutrónovej hviezde.

Adam nám porozprával o projektoch posielania ľudí na Mars. A o nezmyselných nápadoch Elona Muska poslať ľudí do vesmíru v roku 2022. Jakubov projekt vynikol veľkým množstvom informácii. Ondrej Jakubov projekt dokonca takto okomentoval: ,,Tento projekt je tak dlhý, že by som si pri ňom mohol kľudne uvariť čaj a potom ho aj vypiť!”. Lucka nám zas ukázala niekoľko planét, na ktorých je voda a ostatné dievčatá ostatných ohúrili krásnou grafikou projektu.

Utorok:

V utorok prezentoval projekt Ondrej - a to o kométach a planétkach. Projekt bol plný zaujímavých informácii, napríklad o planétkach, ktoré padli na zem alebo ich len tesne minuli či zaujímave informácie o kométach.

Streda:

V stredu sme mali fyziku, kde sme robili pokus s červenou kapustou a vajciami. Najprv sme dali kapustu do nádoby a zaliali vodou, potom sme pol hodinu čakali a vodu dali do džbánu a vajcia do misy. Nakoniec sme naliali vodu k vajciam a miešali zmes, kým nenadobudla zelenú farbu a pokus bol hotový. Potom sa baby rozhodli že z toho urobia praženicu (fotka nižšie) vyzeralo to ako keby to bolo plesnivé ale niektorí to ochutnali a povedali že to je OK.

Obrázok 9.10.21 o 17.26.jpeg

Štvrtok:

Vo štvrtok prezentovali projekt Patrik a Ali. Patrik o hmlovinách (ktorý som ale nemohol vidieť lebo som prezentoval svoj projekt už druhý krát, a to v Alfe) a Ali mala projekt o Galaxiách (ktorý som videl) a tiež obecenstvo ohúrila krásnou grafikou projektu.

Piatok:

V piatok tento krát Gama nevarila lebo a Táňa toho navarila dosť pre všetkých. Tak sme mali aspoň čas na dlhú prezentáciu o bezpečnosti na internete a po dlhej dobe sme mali aj finančnú gramotnosť. Potom boli noviny, kedy som ja písal tento blog.

Jakub Palmans