Piatkový blog: Rada chodím do tejto školy!

Tento rok máme pre Vás novinku a tou bude pravidelná piatková rubrika, ktorú zabezpečujú naši najstarší DOBROdruhovia, známi aj pod menom Gama.

Piatky sú v DOBROdružstve dni, kedy mladší DOBROdruhovia vyrážajú na výpravu a starší sa venujú novinám, informatike a taktiež varia obed.

Jednou z vecí, ktoré mám na DOBROdružstve najradšej je tá, že tam kde je to možné, nechávame deťom priestor k tomu, aby sa učili z vlastných skúseností. Sú to práve tie chvíle, keď nad umývaním riadu dieťa vyhlási, že: “..palacinky sú fajn, ale je z nich riadny neporiadok v kuchyni!”. Je to preto, lebo stojí nad dvojdresom a umýva všetky tie misy, panvice, obracačky a iné (ne)potrebnosti, ktoré deti použili na prípravu palaciniek.

Taktiež sme po minulotýždňových skúsenostiach upustili od varenia pre 30 ľudí a dohodli sa, že deti z Gamy budú variť iba pre seba. Zvyšní DOBROdruhovia samozrejme nezostanú hladní, pretože sa o ich piatkové kulinárske zážitky postará naša šikovná Táňa (ktorá pre nás varí aj zvyšok týžďna - Veľká Vďaka je za to!)

Dnešný piatkový blog sa teda ešte raz venuje aj piatkovému vareniu a písala ho pre nás Ali:

Milí čitatelia, dnes sme mali na obed palacinky. Mali sme v pláne urobiť palacinky pre celú školu, ale nakoniec sme robili palacinky len pre gamu, takže sme nemuseli robiť stopäťdesiat palaciniek ale len štyridsať. Nakoniec sme urobili až moc veľa palaciniek, takže bolo aj na dezert pre mladších. Mám pocit, že tento piatok bolo varenie trochu menej chaotické. Dnes sme sa rozdelili na dve skupiny, takže to bolo o dosť rýchlejšie. Počas varenia jedna neposedná gámačka neprávom mlátila palacinky vareškou (len do nich búchala), čo pre zvyšné neposedné gamáčky bolo veľmi smiešne. Varenie v škole je prosto zábava.

Cez víkend som chodila s mojou mamou kŕmiť školské zajace a hrať na klavíri. Takto som sa naučila zahrať tri pesničky na klavíri. Hrať na klavíri ma teraz veľmi baví. Tento týždeň sme začali robiť na projektoch o vesmíre a použili sme veľa svietiacej farby, takže to bude veľmi pekné (a čitateľné aj potme). 

PS: Pri písaní tohto blogu som zistila že existuje dlhé r. 

28475B53-E063-4741-AD44-B95055972FBF.jpeg
Alisa Župan