Praktický život v DOBROdružstve

Pekný deň, 

dnes by som sa s Vami podelila o nezabudnuteľný deň v mojej škole, ktorá sa volá Dobrodružstvo. Tento deň bol naozaj výnimočný, už len tým, že bol iný ako bežné dni.

Ráno sme sa dozvedeli, že naša pani učiteľka a pani kuchárka sú choré, takže sme boli spojení s druhou triedou. Bolo to trochu nezvyčajné, ale zároveň vzrušujúce mať mladších spolužiakov. Pani učiteľka Eva prevzala komunikáciu s triedou a pripravila nám zaujímavú aktivitu.

Jedna z úloh bolo varenie obeda. Hlavná aktivita bola - variť zemiaky. Boli sme nadšení, že sa môžeme stať malými kuchármi na chvíľu. S nadšením sme si rozdelili úlohy a začali sme pracovať. Niektorí z nás umývali zemiaky, iní ich krájali na malé kúsky a ďalší sa starali o vodu a hrniec. Celý čas sme sa smiali a bavili sa pri tejto netradičnej aktivite.

Keď sme zemiaky varili, vo vzduchu sa šírila vôňa, ktorá nás lákala. Boli sme netrpezliví čakať, kedy budeme môcť ochutnať naše vlastnoručne pripravené jedlo. Po chvíli sa zemiaky uvarené a voňavé dostali na stôl spolu s veľkou porciou zeleniny. Boli dokonale mäkké a lahodné. Vychutnávali sme si každé sústo, spomínali sme si na našu prácu a boli sme hrdí na to, čo sme dosiahli. 

Poobede sme mali samostatnú prácu. Bolo to obdobie, keď sme sa mohli venovať našim vlastným projektom a záujmom. Niektorí z nás písali poviedky, iní kreslili alebo sa zahĺbili do matematických úloh. Celá trieda bola pohltená svojimi úlohami a vytvárali sme si svoje vlastné aktitivy.

Tento deň bol plný zábavy, učenia a nových zážitkov. Napriek tomu, že nám chýbali naše pani učiteľky, podarilo sa nám prežiť nádherný deň plný dobrodružstiev. Spojenie s inou triedou nám ukázalo, aká silná môže byť spolupráca a aké nové priateľstvá môžeme vytvoriť.

Verím, že v budúcnosti nás ešte čaká mnoho podobných dní plných zábavy a nových skúseností. Každý deň v škole Dobrodružstvo je skutočným dobrodružstvom a teším sa na ďalšie pekné chvíle, ktoré nám prinesie.

Autorka: Tamarka, Gama

Eva Palmans