JANUÁROVÉ a FEBRUÁROVÉ (KRASO/HOKEJO)KORČUĽOVANIE

Kurz korčuľovania sa konal v Hamuliakove a presnejšie v hokejovej hale Hamikovo. Cestovali sme tam autobusom s celou školou. Dokonca sa pridali aj škôlkari. Učitelia korčuľovali alebo pomáhali ostatným. Tento kurz trval 2 mesiace, teda január a február a chodili sme tam pondelok doobeda. Gama mala normálne mávať počas korčuľovania históriu a tak ju presunuli na štvrtok poobede.

Ako vyzeral z môjho pohľadu deň na korčuľovaní: Zo školy sme vyrazili hneď po literatúre, nastúpili sme do autobusu a vyrazili. Cestovali sme asi 40 minút a konečne dorazili na miesto. Rýchlo sme sa poprezliekali a o 11.15 vstúpili na ľad. Rozcvičili sme sa s trénerkou Evkou a rozdelili do skupín (hokejisti a krasokorčuliarky). Hokejisti začali s nahrávkami a pokračovali rôznymi spôsobmi striel na bránu. Potom sme si rozostavili ihrisko a začali hrať. Môj tím jasne dominoval a keď sme začali vyhrávať o 4 góly, tréner sa pridal k druhému tímu. Nakoniec sa ani jemu nepodarilo zvrátiť osud a zápas sme vyhrali 4:0. Tak skončil tréning a my sme sa vybrali do naspäť do šatne, v šatni prebehla diskusia o spravodlivosti rozdelenia členov družstiev, ale tento problém sme rýchlo vyriešili a vyrazili naspäť do školy. V škole sme sa naobedovali a vrhli sme sa do ďalšieho učenia.

Ja som si tento kurz veľmi užil, naučil som sa napríklad korčuľovanie dozadu, či prekladanie. Jediná škoda, že to nebolo dva krát do týždňa, lebo takto to bolo 6 hodinových tréningov a za takúto dobu sa toho až tak veľa nenaučíte. Kurz bol za mňa veľmi kvalitný lebo to nebolo to len o hraní ale aj o tréningu, takže som sa veľa naučil. Mňa osobne najviac bavilo hranie zápasu ale zároveň bola zábava aj trénovanie nahrávok a striel. Kurzu dávam 9/10.

THE END

Autor: Jakub Palmans - Gama

Dobro Družstvo