Školská lyžovačka

 

Jednou z našich školských akcií bola aj lyžovačka.

Začala dobrodružne v piatok. 

Išli sme autami na Kubinskú hoľu. Deň pred cestou nasnežilo meter snehu a niektoré auta mali problém dostať sa na chatu, tak ich musel ťahať traktor. To bolo dobrodružstvo číslo 1 najmä pre šoférov. Keď sme dorazili na chatu, najprv sme sa ubytovali, potom sme sa išli prejsť k vlekom, obhliadnuť terén. Pri bufete boli obrie cencúle, ktoré chalani využili hneď ako meče zo Star Wars. Okrem toho sme našli ihrisko, ktoré bolo pod snehom, tak sme ho vyhrabávali a stavali si tunely. Po návrate na izbu z nás tiekla voda, sneh sme mali všade.

 

Sobota:

V sobotu sme sa naraňajkovali a vyrazili sme na svah s lyžami na nohách. Rovno pred chalupou sme sa obuli a odšliapali si cestu k vleku. Keď sme si kúpili skipasy, potom som ja a ešte niektorí išli do lyžiarskej školy.

Ostatní zatiaľ prekonávali veľké bubny. Skúšali mostíky aj free ride.

Večer sme mali voľný program, chalani hrali spoločenské hry a my sme pozerali film.

 

Nedeľa:

V nedeľu sme po lyžovaní natáčali film. Mal sa odohrávať na Sibíri a okolo chaty to tam tak aj vyzeralo.

Bola to celkom sranda, síce sme museli na štyrikrát šliapať do kopca, ale prežili sme to.

Keď sme konečne začali natáčať scénu na kopci, v kuse sa nám niečo kazilo, najprv niekto rozprával vtipy, potom som ja dostala záchvat smiechu, lebo som nevedela vysloviť jedno slovo. Nakoniec sme to ale natočili  a zaslúžili sme si horúcu čokoládu.

 

Pondelok:

V pondelok sme lyžovali doobeda. Po obede sme sa zbalili do áut. Tentokrát sme už traktor nepotrebovali. Cesta nám ubehla veľmi rýchlo, boli sme unavení a chcelo sa nám spať.  Dohodli sme sa, že si takúto lyžovačku zopakujeme aj na budúci rok.

Autorka: Dorotka - GAMA 

Eva Palmans