Vianočné vystúpenie

Naše vianočné vystúpenie organizoval divadelný tím DOBROdružstva. Divadelný tím je skupina detí, ktoré majú na starosti divadlo v DOBROdružstve, na začiatku každý z divadelného tímu prišiel s nápadom , o čom by vystúpenie mohlo byť. Hlasovali sme, ktorý z nápadov je najlepší a začali sme vymýšľať celý chod divadla. Ako nápad sme si vybrali púť vianočnej krabice. Tento nápad bol inšpirovaný tým, že každý rok posielame krabičku s drobnosťami do domova dôchodcov. Keďže púť vianočnej krabice je veľmi rozsiahla téma, museli sme premyslieť každú zastávku a zakomponovať tam všetky vekové kategórie od 3 po 14 rokov. Snažili sme sa prepojiť rôzne nápady ako zakomponovať hudbu, tanec, vtipy ale zároveň sa v tom nesmelo stratiť poslanie. Písanie scenáru bolo zvláštne, lebo takmer všetky roly sme mali už rozdelené. Potom sme už museli divadlo len nacvičiť, urobiť kostýmy a nájsť miesto, kde by sa divadlo mohlo konať. Na naše vystúpenie prišli rodičia, starí rodičia, súrodenci a učitelia a toto je recenzia, ktorú napísala naša lektorka z Ameriky Tamara Frontczak

 I was so happy to have been invited to DOBROdružstvo’s production “Púť vianočnej krabice“ which was performed at the A4 theatre space.  The production far exceeded my expectations of a school holiday program, in fact it was one of the most enjoyable school holiday programs I have seen.  I found it to be whimsical, entertaining, and meaningful; a combination of storytelling, drama, music and dance which included students from „kindergarten“ through „middle school“.  It was all the more meaningful when it was shared that the story line started with a student author and was then worked out by the production crew, and that most of the choreography was student directed. One of the highlights for me was seeing a student who is quite new to the school collective sing and dance as if she were having the time of her life. The day after seeing the production I was moved to share one of the scenes with a friend, as I was reminded of it during a real life experience on a street of Bratislava (during a pre-holiday rush).  Bravo, DOBROdružstvo community.  Thank you again for sharing with me such a delicious taste of the holiday season.

Veľmi ma potešilo pozvanie na inscenáciu DOBROdružstva „Púť vianočnej krabice“, ktorá sa hrala v priestoroch divadla A4. Inscenácia ďaleko prekročila moje očakávania od školského vianočného programu, v skutočnosti to bol jeden z najpríjemnejších školských vianočných programov, aké som kedy videla. Zistila som, že je to nevyspytateľné, zábavné a zmysluplné; kombinácia rozprávania, drámy, hudby a tanca, ktorá zahŕňala študentov od „škôlky“ až po „druhý stupeň“. Bolo to o to zmysluplnejšie, keď sme zistili, že dej začínal študentským autorom a potom na ňom vypracoval produkčný štáb študentov a väčšina choreografií bola režírovaná študentmi. Jedným z vrcholov pre mňa bolo vidieť študentku, ktorá je v školskom kolektíve celkom nová, spievať a tancovať, ako keby práve prežívala najlepší deň svojho života. Deň po zhliadnutí inscenácie som bola dojatá, o jednu scénu som sa podelila s kamarátom, keďže som mi pripomenual zážitok zo skutočného života na jednej bratislavskej ulici (v pred prázdninovom zhone). Bravo  DOBROdružstvo. Ešte raz Vám ďakujem, že ste sa so mnou podelili o takú lahodnú chuť sviatočného obdobia.

Ďakujeme Tamara za pozitívnu recenziu, veľmi ma potešila.

Autor: Tereza Palmans - Gama

Dobro Družstvo