Prvý dobrodružný deň v novom školskom roku

Privítali sme nových “škôlkarov”, “prvákov” ale aj spolužiakov vo vyšších ročníkoch. A nielen to. Rozšírili sa aj rady našich učiteľov. Naše prvé spoločné týždne sa tak budú niesť v zlaďovaní našich očakávaní a nastavovaní pravidiel fungovania v našej vzdelávacej skupine.

O tom, ako nám to spolu pôjde, Vás budeme pravidelne informovať prostredníctvom blogov z pier našich najstarších Gamákov. Z ich riadkov sa dozviete, čo sa u nás aktuálne deje, aké dobrodružstvá zažívame a čo všetko sme zvládli. Prezradia Vám viac o svojich koníčkoch a sem tam sa im určite podarí priniesť aj rozhovor so zaujímavou osobnosťou. Podľa mňa sa máme na čo tešiť.

Tohtoročné blogovanie odštartuje Patrik, ktorý pre nás zosumarizoval, ako to vyzeralo v DOBROdružstve počas prvého školského dňa:

Školský rok sa opäť začína. Študenti sa vracajú do školy a ani u nás v DOBROdružstve tomu nebolo inak. Tak Vám teraz prezradím, čo sa dialo v prvý školský deň u nás.

Všetko sa to začalo o pol deviatej na našom “školskom dvore” slávnostným otvorením nového roka.  Privítala nás krátkym príhovorom naša riaditeľka Evka. Potom nasledovalo hromadné predstavenie nových učiteľov. Po predstavení sa každý vydal do svojej triedy. Tam sme mali kruh, kde sme sa zoznámili s dvomi novými spolužiakmi. Tým, že sme najstarší, nám učitelia zverili zorganizovanie hier pre mladších spolužiakov.  Gamáci hovorili svoje nápady na spoločné hry a kecali sme o nich. O desiatej sme šli do parku spolu s ostatnými a začali sme hrať dve hlavné hry. Prvá hra bola klbková hra. Išlo v nej o to, že keď niekto hodil klbko niekomu inému, ten, kto ho chytil, musel povedať ako sa volá a nejakú zaujímavosť o sebe. Druhá hra bol tzv. foodcard, ktorý spočíval v tom, že náš spolužiak priniesol žolíkové karty, ktoré boli súčasťou hry. Rozdelili sme sa na 3 tímy. Každý tím si vylosoval nejakú kartu a na nej bolo číslo, podľa ktorého sme museli splniť úlohu. Žiaľ, veľmi ľudí táto hra nebavila. Tak sme šli hrať futbal. O jedenástej sme šli dovnútra. Zablahoželali sme Táni- našej kuchárke k narodeninám a mohla sa začať hostina.

Pre niektorých z nás tam bolo veľmi rušno, tak ste sme sa rozhodli ísť späť do triedy a kecali sme o všeličom. O dvanástej sa odchádzalo domov.

Toto bolo stručné zhrnutie nášho prvého školského dňa.

Dobro Družstvo